user_mobilelogo

 

programming icodeDen rette mand på opgaven

Som freelance programmør skal man mestre mange forskellige teknikker og script-sprog. Ja selv en front-end webdesigner må ty til lidt programmering - eventuelt via cut-and-paste-teknikken, da man ikke kommer ret langt med opbygning af hjemmesider uden at støde på en form for programmeringskode som skal tilrettes for at siden bliver som ønsket. 

En hjemmeside er oftest opbygget af 3-8 forskellige typer programmeringssprog, så jo flere script-sprog din freelancer mestrer jo lettere glider opgaverne. der skal bruges færre timer, og dermed færre udgifter for kunden.

Vi mestrer alle de brugte typer script-sprog der typisk bruges på internettet.
Det giver kunderne tryghed - og bonus 


I dag er de fleste webservere Linux-servere og de understøtter Php, dvs at de fleste hjemmesider enten er lavet i ren html (tekst og billeder) eller i php som server-scriptsprog. 

Derfor er det et must at programmøren er god til Php, når der skal arbejdes med hjemmeside-udvikling.

De mest udbredte CMS-systemer:

  • WordPress
  • Joomla
  • Blogger
  • Drupal
  • Google Search Appliance

Ifølge https://trends.builtwith.com/cms d. 24.nov. 2016

Når man kigger på webshop-systemer er der kun 2-3 store spillere, efterfulgt af en strøm af systemer med en markedsandel mellem 0 og 2%

Systemerne med de store andele hedder

  • Custom Cart *) (20%)
  • Woocommerce (16%)
  • Magento (11%)
  • Shopify (10-12%)

Igen er tallene hentet fra https://builtwith.com/ecommerce/ d.24.nov 2016

*) Custom Cart er et US-baseret system, og er hovedsagligt brugt i USA, Cananda, Australien og New Zealand. Systemet er ukendt i Danmark. Custom Cart er hosted Software, nøjagtig som Shopify.

  Over 30% af verdens webshops er hosted systems, hvilket vil sige, at der betales en mdl leje for shop­systemet, og shoppen kan ikke eksporteres til en anden server, hvis man bliver træt af betale leje eller lign. 


 Som programmør vil jeg til enhver tid anbefale et system, hvor man er "herre i eget hus", dvs. hvor man selv ejer sit system og sine data, så man til enhver tid, kan flytte shop og data til et nyt webhotel.

Startomkostningerne vil være højere, da man har udgiften til udvikling og design, men efterflg. er lejen meget lav, da man kun har udgiften til webhotel og betalingsgateway. 2 udgifter som man ved et hosted system også har,  sammen med en mdl. leje af shopsystemet, som ofte ses til f.eks. 400,- pr md.

Break-even plejer at ligge mellem 1 år og 2 års drift af sin webbutik. Så skal du kun være i markedet i kort tid, skal du vælge hosted system. I alle andre tilfælde bør du vælge open source + evt. predesigned theme + udvikling/opsætning.