fbpx
  • +45 6078 7600

Den rette mand på opgaven

Som freelance programmør skal man mestre mange teknikker og script-sprog. Ja selv en front-end webdesigner må ty til lidt programmering - eventuelt via cut-and-paste-teknikken, da man ikke kommer ret langt med opbygning af hjemmesider uden at støde på en form for programmeringskode som skal tilrettes for at siden bliver som ønsket. 

En hjemmeside er oftest opbygget af 3-8 forskellige typer programmeringssprog, så jo flere script-sprog din freelancer mestrer jo lettere glider opgaverne. der skal bruges færre timer, og dermed færre udgifter for kunden.

Vi arbejder med alle script-sprog der bruges til at vise indehold på nettet
Det giver kunderne tryghed -
og sikrer: ALT KAN LADE SIG GØRE 

programming icode
 

Hvilket system skal jeg vælge

I dag er de fleste webservere Linux-servere som understøtter Php, dvs at de fleste hjemmesider enten er lavet i ren html (tekst og billeder) eller i php som server-scriptsprog. 

 Javascript benyttes på hver eneste side, og findes i mange udformninger: JQuery, Node.js osv. men er alle JavaScript i kernen. JavaScript afvikles først på brugerens skærm,  er lynhurtig og belaster ikke serverens maskinkraft.
SQL-sproget benyttes til at snakke med databaser, typisk Mysql eller MicrosoftSql.

De 3 programmeringssprog (Php, JavaScript og SQL) er grundstammen i udvikling.
HTML4/5 og CSS er en samling koder / fælles standard, som man benytter til at fremvise indhold ens i browsere, uanset om man benytter Firefox, Chrome eller Explorer/Edge. Indenfor HTML og CSS sker der hele tiden en udvikling, så nogle browsere understøtter koder, som andre ikke gør. Derfor har man aftalt nogle standarder som alle skal overholde som et minimum W3Cstandards

Herre i eget hus

Mange starter ud med at leje et system(hosted system) hvor man typisk betaler 150,- til 400,- pr måned. Man kommer hurtigt i gang, da mange indstillinger og skabeloner er lavet i forvejen.

 

Muligheden for at lave egne løsninger på lejede systemer er begrænset, og man kan ikke tage det med til en andet webhotel.

Som programmør vil jeg til enhver tid anbefale et system, hvor man er "herre i eget hus", hvor man ejer system og data, og man til enhver tid, kan flytte shop og data til andet webhotel.

Startomkostningerne vil være højere, da man har udgiften til udvikling og design, men efterflg. er lejen meget lav, da man kun har udgiften til webhotel og betalingsgateway. 2 udgifter som man ved et hosted system også har,  sammen med en mdl. leje af shopsystemet, som ofte ses til f.eks. 400,- pr md.

Break-even plejer at ligge mellem 1 år og 2 års drift af sin webbutik. Så skal du kun være i markedet i kort tid, skal du vælge hosted system. I alle andre tilfælde bør du vælge open source + evt. predesigned theme + udvikling/opsætning.

 

De mest udbredte CMS-systemer:

  • WordPress
  • Joomla
  • Blogger
  • Drupal
  • Google Search Appliance

Ifølge https://trends.builtwith.com/cms d. 24.nov. 2016

Indkøbskurv til webshop
Når man kigger på webshop-systemer er der kun 4 store spillere, efterfulgt af en strøm af systemer med en markedsandel mellem 0 og 2%

De mest brugte shop-systemer

  • Custom Cart *) (20%)
  • Woocommerce (16%)
  • Magento (11%)
  • Shopify (10-12%)

Igen er tallene hentet fra https://builtwith.com/ecommerce/ d.24.nov 2016
*) Custom Cart er et US-baseret system, og er hovedsagligt brugt i USA, Cananda, Australien og New Zealand. Systemet er ukendt i Danmark. Custom Cart er hosted Software, nøjagtig som Shopify.

  Over 30% af verdens webshops er hosted systems, hvilket vil sige, at der betales en mdl leje for shop­systemet, og shoppen kan ikke eksporteres til en anden server, hvis man bliver træt af betale leje eller lign.