fbpx
  • +45 6078 7600

Systemudvikling

Programmer, apps og embedded systems

Systemudvikling dækker over en bred vifte af digitale produkter. Det kan være alt, hvor der er indbygget en form for algoritme i. En algoritme er en formel eller et regnestykke, som i det givne stykke software, altid udfører den samme udregning, men hvor inputtet kan være forskelligt. Når inputtet ikke er det samme hver gang, vil der heller ikke komme det samme ud af udregningen.

Eksempler på indbyggede algoritmer
En moderne kaffemaskine indeholder en algoritme, som kan sørge for at slukke for varmepladen 15min efter kaffemaskinen er blevet tændt.
Et elektronisk vækkeur indeholder algoritmer omkring vækketider og snoozefunktionen
Det er produkter med såkaldt embedded software, på dansk: indbygget software. Det er software som ikke fylder meget, hverken fysisk eller i kilobyte, og som aldrig bliver opdateret i produktets levetid.

Kaffedrikkende pige
En kop kaffe, er også programmeret
 
binær kode
binær kode

Vores smartphones, pc'ere og Ipad's er også fyldt med software, men den er tilgængelig udefra, og er derfor sårbar overfor hacking. Blandt andet derfor bliver vores computerudstyr ustandseligt opdateret - hver gang der bliver fundet sikkerhedshuller, som potentielt kan misbruges. Andre opdateringer skyldes forbedringer af softwaren, hvor produktet bliver bedre og bedre med tiden.

I dag er vores Smartphones fyldt til randen, med mere eller mindre brugbare Apps. Vi downloader og sletter lystigt alle de nye og gratis tilbud vi finder i Appstore.
Vores laptops har tidligere lidt samme skæbne, med at blive fyldt op af gode programmer og direkte skadelige programmer, der har fundet vej ind sammen med dine mails.

 

På internettet findes en en meget lang række intelligente hjemmesider, som vi kalder webapps, men som i virkeligheden blot er hjemmesider, hvor den bagvedliggende kode, kan agere på de input som siden modtager fra brugerne og fra andre kanaler på internettet.

Alle disse forskellige former for programmer, kaldes under en samlet hat for it-systemer. Hvor hvert forskelligt miljø (Smartphone, internet, osv) bruger sit eget programmeringssprog. Det virker derfor uoverskueligt for de fleste, og det til dels også. Men alle på Jorden værende programmeringssprog bygger på de samme smarte algoritmer, da det enkelte sprog, har benyttet den hurtigste udregnemetode og den mindst ressourcekrævende.

Smartphones er fuld af systemer
Smartphones er fuld af systemer
 
Kontakt Icode - starten på dit nye system
Kontakt Icode - starten på dit nye system

I sin tid da jeg lærte programmering på IT-Akademiet i Skive som datamatiker, var det Java vi blev undervist i, C# (C sharp) var lige kommet til verden og vi begyndte også at udvikle i dette.
Java benyttes i dag overalt i verden, da det kan køre helt for sig selv.

Systemer på nettet er langt overvejende udviklet i Php som base, og med javascript, HTML, CSS og Jquery som understøttende sprog

Vi kan hjælpe med både Apps, Embedded systems, Internet-apps og et hvilket som helst andet system, som måtte være blevet glemt her på siden.

Tøv ikke med at tage kontakt.

 
Icode.dk - CVR 3157 2231 - DK-7600 Struer - Tlf 6078 7600